Voor iedere klant een passend pakket

Iedere onderneming is anders, daarom bieden wij gepersonaliseerde dienstpakketten aan

Retail & groothandel

10% van de omzet

 • Opstarten en inrichten van het verkoopaccount
 • Content creatie en optimalisatie
 • Beheren van de klantenservice
 • (Platform)Marketing
 • 24/7 inzichtelijke data analyses
 • 24/7 bereikbaarheid en ondersteuning

Merken

5% van de omzet

 • Opstarten en inrichten van het verkoopaccount
 • Content creatie en optimalisatie
 • Beheren van de klantenservice
 • (Platform)Marketing
 • 24/7 inzichtelijke data analyses
 • 24/7 bereikbaarheid en ondersteuning
 • Persoonlijk aangewezen accountmanager

Account overname

5-10% van de omzet

 • Opstarten en inrichten van het verkoopaccount
 • Content creatie en optimalisatie
 • Beheren van de klantenservice
 • (Platform)Marketing
 • 24/7 inzichtelijke data analyses
 • 24/7 bereikbaarheid en ondersteuning
 • Persoonlijk aangewezen accountmanager

Fulfilment by Platform Control (optionele extra dienst)

2,5% van de omzet

 • (Europees) voorraad management
 • Voorraad, prognoses, retourafhandeling en 24/7 inzichtelijke data analyses
 • Wij implementeren jouw IT koppelingen
 • Voordeliger en efficiënter transport m.b.v. ons schaalvoordeel
 • In geheel Europa binnen 48 uur geleverd aan de klant

De Platform Control zekerheden

Zonder zorgen succesvol op verkoopplatformen

Geen omzet geen kosten icoontje

Geen omzet, geen kosten!

Geen dure abonnementen of onverwachte kosten. Wij hanteren een vaste bemiddelingsbijdrage. Zo zijn er alleen kosten wanneer wij, voor jou, omzet realiseren.

100% succesgarantie icoontje

100% succes-garantie

Binnen enkele maanden maken we jou expert van specifieke productcategorieën op online verkoopplatformen. Wij garanderen stijgende omzetten op basis van onze brede (voor)onderzoeken.

Sterk verkoopaccount icoontje

Een sterk verkoopaccount

Wij doen er dagelijks alles aan om jouw verkoopaccount te versterken. Zo sta jij, met jouw producten, binnen no-time bovenaan de lijstpagina’s.

Altijd inzichtelijk icoontje

24/7 inzichtelijk

Wij bieden 24/7 inzichtelijkheid in gegevens als de verkoopcijfers, prognoses, voorraden en projecten. Zo kunnen we samen altijd de strategie aanscherpen.

Wil je weten welke service het best bij jou past?

Veelgestelde vragen


Is mijn assortiment geschikt voor online verkoopplatformen?

Tegenwoordig is er voor ieder assortiment een uitgebreide productcategorie. Het is onze expertise om jouw producten binnen deze productcategorieën bovenaan te krijgen. Het uitgangspunt moet altijd de klant en het verkoopplatform zijn. Deze werkwijze kan anders zijn dan ondernemers gewend zijn, maar uiteraard lichten we dit voor en tijdens de samenwerking volledig toe. We onderzoeken graag jouw assortiment op basis van de quickscan en baseren de potentie van de samenwerking met behulp van verschillende analyses.

Een aantal eisen waar het assortiment het liefst minimaal aan moet voldoen? Het assortiment is constant leverbaar en opnieuw te bestellen, hiernaast moeten wij een sterk merk kunnen bouwen en zijn de producten onderscheidend en concurrerend in prijs met andere verkopers in dezelfde productcategorie.

Direct weten of jouw assortiment en een samenwerking met Platform Control potentie heeft? Doe nu de quickscan.


Hoe specialiseert Platform Control zich in mijn assortiment?

Meerdere specialisten met verschillende expertises zijn dagelijks druk bezig met het optimaliseren van jouw verkopen, conversiepercentages, retouren, klantvragen en nog veel meer. De specialisatie begint zelfs al voor de samenwerking. Wij voeren diepgaande analyses uit m.b.t. het assortiment en de concurrentie. Zo weet onze contentspecialist alles over de productcategorieën, voordat hij of zij begint met het schrijven en creëren van de content.

FYI: Jij, de ondernemer, bent altijd de doorslaggevende factor m.b.t. de manier waarop jouw producten weergegeven zullen worden. Wij schrijven de teksten, maken de foto’s en denken over alles na om de verkopen te verhogen. Maar dit is uitsluitend advies, wanneer jij dingen liever anders ziet, is dat doorslaggevend.


Wat houdt geen omzet, geen kosten in?

Platform Control berekent maandelijks een vaste bemiddelingsbijdrage over de omzet inclusief btw. Onder omzet worden uiteraard kosten als retouren, verzendlabels en sponsored products niet mee berekend. Deze no-cure, no-pay formule zorgt ervoor dat jij, als ondernemer, geen vaste kosten hebt en dus geen risico geniet.

De formule zorgt er ook voor dat hoge omzetten net zo belangrijk zijn voor ons als voor jou, waardoor inzet en motivatie gegarandeerd wordt.


Hoeveel omzet kunnen jullie voor mijn assortiment garanderen?

Het antwoord op vraag is zeer variërend. Wij voeren verschillende analyses uit voor het sluiten van het contract. We onderzoeken bijvoorbeeld de potentie van het assortiment, de concurrentie en de marges. Deze analyses geven een beeld van de verwachte omzetten en groeipercentages.

Door middel van deze analyses kan je er gerust van zijn dat wij met vol vertrouwen aan een samenwerking beginnen. Na de start van de samenwerking, zullen op korte termijn scherpere prognoses vastgesteld worden. Na enkele maanden zijn deze zo concreet dat wij kunnen sturen op omzetten en voorraden.


Kan ik voor de 10% Platform Control Fee niet beter zelf een specialist aannemen?

Een logische vraag, maar nee. Omdat wij meerdere accounts beheren, gebruik maken van uitgebreide software, genieten van gunstige koerierstarieven en veel ervaring hebben op de verkoopplatformen is onze dienst tegen 10% fee rendabel.

In de startfase zal je als startende ondernemer tegen veel obstakels aanlopen, zoals: succesvolle content maken en optimaliseren, een goed ingerichte klantenservice, retourafhandelingen, marketing en vele andere bijkomende werkzaamheden, waarbij tijd het grootste obstakel zal zijn. Voor een succesvol klein bol.com account zijn minimaal 3 fulltimers nodig.


Wordt de klantenservice volgens mijn bedrijfs- normen en waarden beheerd?

Platform Control beheert de volledige klantenservice op de verkoopplatformen. Dit betekent dat wij uit naam van onze partners handelen. Wij zullen vragen omtrent producten, leveringen, schade, btw facturen en klachten beantwoorden. Wij hebben hier veel ervaring mee, maar uiteraard gaat dit volgens jouw bedrijfsnormen en -waarden.

De klantenservice zal o.b.v. ons advies vormgegeven worden, maar jij blijft altijd bepalen op welke tone-of-voice dit zal zijn en hoe er gecommuniceerd zal worden naar de klant. Al het contact met klanten is 24/7 inzichtelijk. En wij zullen nooit geld overmaken naar klanten zonder toestemming.


Hoe word ik op de hoogte gesteld van resultaten, projecten en veranderingen?

Voor het tekenen van het samenwerkingscontract krijg je een ervaren accountmanager toegewezen, die elke dag beschikbaar en bereikbaar zal zijn. Dit is jouw eerste aanspreekpunt voor al jouw vragen en opmerkingen. Deze accountmanager zal jouw wekelijks uitgebreid op de hoogte houden van de financiële resultaten, de lopende en afgeronde projecten, prognoses en aankomende projecten.

Alle voortgang is 24/7 inzichtelijk, wanneer jij geen beschikking hebt over gewenste informatie zal jouw accountmanager dit nog dezelfde dag aanleveren. Elke maand zal de accountmanager bij jou langs komen om de voortgang, de samenwerking en de resultaten te bespreken en de strategie aan te scherpen.


Hoe lang duurt een samenwerking met Platform Control?

De minimale duur van een samenwerkingscontract is afhankelijk van de groeipotentie van de partner. Doorgaans is de minimale duur van een samenwerking minimaal 3 jaar. Het doel van de samenwerking is om zoveel mogelijk langdurige, succesvolle producten aan te bieden op de verschillende online verkoopplatformen.

Het inrichten van het account, het vinden en optimaliseren van succesvolle producten en het aansterken van het verkoopaccount is zeer intensief. Voornamelijk in de eerste 2 jaren van de samenwerking. Daarom is het voor ons van belang om contracten af te sluiten van minimaal 3 jaar om de samenwerking rendabel te maken. Dit heeft alles te maken met het no-cure, no-pay verdienmodel, waarbij wij pas uit de kosten komen wanneer het verkoopaccount langere tijd succesvol is.


Wanneer word ik betaald en moet ik betalen?

De inkomsten op het verkoopaccount worden zonder tussenpersoon direct gestort op jouw zakelijke bankrekening. Dit gebeurd elke maand op de eerste dagen van de maand. Wanneer de inkomsten naar jou zijn overgemaakt door de verkoopplatformen, sturen wij een factuur van onze bemiddelingsbijdrage. Deze dient binnen 15 dagen na ontvangst betaald te zijn.


Kan de Platform Control dienstverlening ook bestaan uit enkel bol.com of Amazon?

Ja zeker. Wij snappen dat het niet voor iedere ondernemer gunstig of mogelijkheid is om internationaal te verkopen. Wij adviseren graag in welke landen we onze dienst willen uitrollen, maar dit is geheel vrijblijvend.